Vacanțele active

Vacanțele active în regiunea INIMA NISTRULUI sunt excursii într-o regiune minunată și unică din Republica Moldova, cu aventuri, descoperiri și călătorii cu diferite mijloace de transport – de la plimbări cu barca, canoi sau caiace, până la excursii cu bicicleta și drumeții de-a lungul râului Nistru și în jurul regiunii.

TraseeInchiriere de echipamenteExcursiiObiective turistice

Trasee de drumeții și ciclism

Drumețiile sau plimbările cu bicicleta sunt grozave! Drumețiile sunt foarte folositoare. În primul rând, pentru sistemul cardiovascular, mersul pe jos are un efect pozitiv asupra sănătății tale! În al doilea rând, plimbările pot fi o oportunitate de a privi la locurile cunoscute dintr-o altă perspectivă, la fel este posibil de a descoperi locuri complet noi! În regiunea noastră puteți vedea frumoasele maluri ale râului Nistru, puteți să vă plimbați pe potecile pădurilor de stejar din satul Pîrîta, să vă plimbați cu bicicleta sau pe jos prin zona deluroasă a satelor Pohrebea și Doroțcaia, să descoperiți Peștera Surprizelor din orașul Criuleni.

Vadul-lui-Vodă — Pohrebea

Drumeția de la Vadul-lui-Vodă spre satul Pohrebea este o călătorie ușoară de 4-6 ore pe o distanță de 18 km.

Satul Pohrebea

Excursia prin satul Pohrebia este o lecție de istorie, geografie, biologie și, bineînțeles, de tradiție.

Inchiriere de echipamente

În regiunea INIMA NISTRULUI a apărut posibilitatea de a  închiria diverse tipuri de echipamente de agrement: biciclete, caiace, bărci cu motor. De asemenea, sunt posibile plimbări pe jos, pe apă și cu bicicleta.

Excursii

Obiective turistice

Muzeul de uz gospodaresc sec. XVIII-XX

Muzeul a fost creat de către un entuziast din satul Pohrebea, arhitect – Sergiu Prodan. În cadrul muzeului au fost colectate obiecte de uz gospodăresc a satului moldovenesc din sec. XVIII-XX.

Insula vacilor fericite

Insula Vacilor Fericite, astfel a fost numită insula de pe Nistru din satul Pohrebea. Această denumire a fost căpătată datorită vacilor care sunt lăsate să pască slobode pe această insulă. Ele sunt duse de către localnici primăvara și aduse toamna târziu. Localnicii ajung la vacile sale cu bărcile, aceasta o pot face și turiștii care doresc să vadă această insulă mai aproape.

Biserica Sf. Alexei

O adevărată bijuterie arhitecturală a satului Pohrebea și a Republicii Moldova este biserica Sf. Alexeii, o moștenire a Casei Imperiale Romanov, construită între 1910 și 1912.