Harta regiunei

Proiectul va fi implementat pe Platoul Coșnița, pe malul stâng al Nistrului, jurisdicția Republicii Moldova, localitățile – Coșnița, Pohrebea, Pirita și Doroțcaia; iar pe malul drept alte așezări adiacente, precum – Criuleni și altele.

Program de dezvoltare

I. Construirea infrastructurii cheie

Traseu de mers pe jos și cu bicicleta.

În zonă de-a lungul malului stâng al Nistrului, în regiunea satelor Pohrebea, Coșnița, Pîrîta și Doroțcaia, se planifică construirea unui traseu pentru sport și recreere pentru pietoni și biciclete, cu o lungime de 40 km. 

Traseul va fi de-a lungul Nistrului, în locuri pitorești, folosind zonele pietonale, deja, existente de-a lungul râului. Zona pietonală și pentru biciclete va fi compusă: din două căi, din locuri echipate pentru recreere, spații pentru depozitarea deșeurilor, apă potabilă, locuri umbroase, magazine cu suvenire și alimentare. Este planificată plantarea copacilor valoroși de-a lungul traseului pentru a crea frumusețe și umbră.

Traseul acvatic.

I. Este planificată construirea de dane lângă toate localitățile incluse în această zonă. Barcile electrice se vor opri (ancora) la dane pentru excursii și plimbări de-a lungul Nistrului. La etapa inițială, sunt planificate 2 nave care pot găzdui până la 20 de persoane, precum și 10 bărci individuale care pot găzdui până la 4-5 persoane pentru călătorii private de-a lungul Nistrului. Se planifică construcția de dane de-a lungul întregii căi navigabile, pentru a asigura transportul turiștilor către toate așezările din această regiune.

II. Este planificată construirea de plaje echipate în fiecare localitate, atât pentru populația locală, cât și pentru turiști. Plajele trebuie să fie echipate cu bloc sanitar, duș, coșuri de gunoi, umbră, vestiare, apă proaspătă și electricitate.

II. Dezvoltarea unei comunități durabile și de succes:

Crearea Casa Rurală

Implicarea rezidenților locali în crearea de micro-hoteluri în casele lor rezidențiale, ceea ce le va permite să câștige aproximativ 30-40 euro pe zi din darea în chirie a unor astfel de spații.

Produse alimentare

— gatitul prânzurilor pentru turiști

— vânzarea produselor alimentare proaspete pe baza contractelor semnate cu organizațiile de consumatori

— conservare (fierbere, sărare).

Tipuri suplimentare de servicii turistice

 meșteșugărit, crearea suvenirurilor, servicii de ghidare, servicii de închiriere pe apa și uscat (biciclete, cai, caruțe etc.).

Scoala Anterprenoriatului Rural

Pentru a instrui locuitorii zonelor respective în domeniul turismului, pe baza unui incubator de afaceri în satul Coșnița, este planificată crearea unei școli permanente pentru instruire în domeniul businessului turistic. (SAR Scoala Anterprenoriatului Rural).

Noutăți

No post found!